Залізнична ст. Путивль

Залізнична ст. Путивль
Світлина Якова Фесика

суббота, 2 апреля 2011 г.

Ніжинський театр ім. М. Коцюбинського був заснований у Бурині

Сьогодні мало хто з буринців, мабуть, знає, що у їхньому місті протягом майже пяти років існував  робітничо-колгоспний театр. Про його створення на базі робітничого клубу Буринського цукрового заводу було винесене рішення Чернігівського обласного відділу народної освіти від 1 листопада 1933 року (тоді Буринь належала Чернігівської області УРСР). На жаль, напередодні створення Сумської області Буринський робітничо-селянський театр 1938 року було переведено до Ніжина і з тих пір він почав іменуватися Ніжинським українським драматичним театром ім. Михайла Коцюбинського. З тих пір і понині створений у Бурині театр  не припиняв своєї діяльності. Цього 2011 року це вже його 78-й театральний сезон. 
Театральний колектив виступає не лише в Україні , але й на сценах інознмних держав. Так,  наприкінці травня 2008 року театр приймав участь у ХУІ міжнародному  фестивалі "Слов"янські театральні зучтрічі" у м. Брянську, Росія.
Щорічно наприкінці жовтня на сцені започаткованого у Бурині Ніжинського театру проходить "Всеукраїнський театральний фестиваль жіночої творчості ім. Марії Заньковецької". 

Підготував Олександр Капітоненко
краєзнавець, м. Суми
2.04.2011 року

Драматический театр им. Коцюбинского в. г. Нежин, 2002г.

1 комментарий:

  1. Как много, оказывается, мы не знаем о своем родном городе... О театре впервые слышу.

    ОтветитьУдалить