Залізнична ст. Путивль

Залізнична ст. Путивль
Світлина Якова Фесика

воскресенье, 13 марта 2011 г.

Нові здобутки майстра пензля

Нові здобутки майстра пензля

            Нещодавно з м. Рязань  (Росія) до сумської Фундації ім. Давида Бурлюка надійшов лист від художника – земляка В.М. Решедька, у якому митець ділиться новинами про свої нові  здобутки, створені ним  за останній час. Зокрема, Володимира Михайловича у своєму листі пише:
            „Відбулися важливі виставки – зональна художників  центральної Росії у Ярославлі та „Відродження” у Тамбові, у яких я приймав участь. Але найголовніша виставка з 5-літнім циклом – це „Росія ХХІ” у Москві у Центральному будинку художника. Тут моя творчість була представлена великим полотном „Зима у лісі” розміром 130х160 см.. Її відкриття відбулося 27 січня і на світлині зафіксовано цей день та місце у експозиції. Згодом, уже у квітні, ця картина була виставлена у Рязані на виставці „Весна 2009”, а 22 квітня була придбана губернатором Саратовської області, позаяк у рязанців не знайшлося коштів і вони обіцяли купити її лише наприкінці року. Проте, це вже не так важливо.
            По весні, у березні, писав на батьківщині С. Єсеніна кілька днів і дещо мені  вдалося непогано. Також було прийняте рішення щодо проведення моєї персональної виставки „Російська зима” у залі Спілки художників Росії у Москві на вул. Покровка, 37,  однак точна дата поки  ще не визначена.
            До рідних місць збираюся прибути десь наприкінці липня. Всі картини на рідну тему вже готові, їх набереться з десяток. Це твір з гусьми „Вечір у Миколаївці” (80х120 см), дві роботи, створені на р. Терн у Черепівці та  на р. Сейм, автопортрет з гітарою, урочище „Валки” з розквітлою шавлією. В основному це для галереї Миколаївської ЗОШ І-ІІ ст. Та ще копії дисків з інформацією про мої виставки та книга „Підручник з малювання” (директор школи просила). Там уже зібрано не менше 25 моїх робіт. Всі оформлені належним чином та вивішені у комп’ютерному класі. Мені сподобалось ставлення до цього директора навчального закладу Ніни Павлівни. І у перспективі намічається непогане продовження цього процесу.
            Картина „Гуси. Обмілілий  ставок” виконана дещо з трагічним відтінком – маса гусей, а води - по коліна. Прикро, що ставки висихають і в Україні і в Росії.
            Планувалась також поїздка до Тунісу, але вона відтермінована на осінь. Ми маємо укласти з тунісцями угоду про співпрацю і вони вже прислали нам запрошення (між Росією та Тунісом існує безвізовий режим). Однак, поїздка перенесена, ймовірно, внаслідок економічної кризи.
            Отже, на сьогодні для мене головне – проведення виставки у Москві. Це дуже серйозний показ, хоча робіт буде виставлено небагато – десь 25-30 полотен. Однак потрібно дуже добре підібрати твори для цієї виставки, адже цей захід проводиться  у самому центрі Спілки художників Росії та на очах її  верхівки”.
            Як бачимо, наш земляк, досягнувши у своїй мистецькій творчості та виставковій діяльності неабияких  висот, не забуває про рідний край, за що йому глибока подяка. Побажаємо ж Володимирові Михайловичу нових творчих здобутків. Краяни, шанувальники його таланту,  з  нетерпінням чекають на черговий приїзд майстра пензля на терени Буринщини, мальовничу природу і людей якої він невтомно відображає на своїх чудових полотнах.


                                                                                                          Олександр Капітоненко
                                                                                                          краєзнавець, м. Суми

Комментариев нет:

Отправить комментарий